Oslo kommunes grådighetskultur

rolf hofmoEgentlig burde vi bare ha avtalt oss i mellom å møtes på et bestemt klokkeslett. Det hadde vært helt gratis.

De senere årene har Nordstrand MDG holdt en 1.mai-markering ved Rolf Hofmos (1898-1966) bauta på Ekebergsletta. Han var en visjonær politiker (Ap), som innså egenverdien av tilgjengelighet til natur, også for Oslos innbyggere. Han har fått hovedæren for at Ekebergsletta og Brannfjellområdet er blitt bevart som friområde. 

Oslo kommune, Bymiljøetaten, har imidlertid begynt å innkreve såkalt arealleie for tiden det tar å legge ned en krans og si litt om hvilket press Ekebergområdet nå befinner seg i fra ulike økonomiske interesser. Kr 1.850,- skal det koste. Det uten at det blir servering eller annet som kan legge spor etter arrangementet. Dette kaller jeg grådighetskultur. Egentlig burde vi bare ha avtalt oss i mellom å møtes på et bestemt klokkeslett. Det hadde vært helt gratis – og i tråd med Hofmos ønske om at Ekebergsletta skal være for alle, ikke bare de som kan betale for seg.

marita.synnestvedt@gmail.com

2 comments

    • Det er sant og langt fra noen spøk. Oslo kommune prøver å gjøre penger ut av alt. Når det er sagt – i formiddag gikk jeg forbi Ekebergrestauranten. Der prøvde NRK å holde folk unna fordi de var i gang med et filmopptak. jeg hadde hverken tid til å vente eller snu, jeg hadde en avtale på Kongshavn skole som jeg måtte nå frem til. Hva har NRK betalt kommunen for å leie dette området en viss tid, mon tro? Et spørsmål som burde videreforfølges.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.