Søpla flyter fortsatt i Oslo

Siden Veireno tok over søppeltømmingen i Oslo i oktober, har søppelbøtten vår blitt tømt to ganger, begge gangene etter at jeg hadde sendt inn skriftlig såvel som muntlig klage. Da ble kassen også tømt prompte, men (utrolig nok?) ikke de andre søppelkassene som stod og gapte langs Bekkelagsveien. Er det altså slik Veireno oprererer – vi tømmer kun der hvor kundene klager mest – så skjønner jeg hvordan de kunne legge frem et lavere anbud enn selskapet som hadde kontrakten. Ryktene sier også at Veirenos eier har tjent millioner av kroner på en kontrakt han så langt på ingen måte har innfridd. Hadde jeg vært sikker på at vedkommende bor der jeg tror han bor, skulle jeg sannelig ha oppfordret alle misfornøyde kunder til å levere søpla si der. Så kan vi ta det derfra.

Jeg har påtruffet en søppelnbil, kjørt og betjent av én mann (i motsetning til tidligere, da det var flerre menn på en bil), én gang, oppe ved Holtet. Han snakket hverken norsk eller engelsk og var heller ikke lokalkjent. Jeg fikk med andre ord ingenting ut av ham, hva angikk fremdriftsplanen for søppeltømming i Bekkelagsveien. Men høflig var han, det skal han ha. Jeg har også påtruffet en søppelbil, havarert og forlatt, halvveis nede i Bekkelagsveien. Det var nok møtet med den første glatta som fikk gutta til å rømme, til tross for at Bekkelagsveien saltes så det holder. Søppelbilen var langt større enn den noe mindre bilen det tidligere selskapet brukte for å komme frem i trange og kronglete veier. Mitt inntrykk er at Veireno ikke en gang har gått opp ruten før de overtok søppeltømmingen – og at mannskapet utfører en oppgave de på langt nær behersker. Hva med å få opplæring av dem som virkelig kunne jobben og utførte den på en aldeles utmerket måte?

Hittil har jeg bare omtalt restavfallet, ikke papirkurven som Veireno liksom også skal tømme. Det har det for vår del ennå ikke vært snakk om, men jeg har da heller (ennå ikke) sendt inn skriftlig tale eller kjeftet i telefonen. Papp og papir går det sånn sett an å lagre eller hive på peisen. Skjønt jeg har observert at naboene har satt ut sekker også fylt med papp og papir. De har vel, slik som jeg, begrenset lagringskapasitet.

Som skattebetaler betaler jeg for renovasjon. Etter mitt syn har Veireno har fått holde på lenge nok. De har med all tydelighet vist at de ikke takler jobben, til tross for mange ukers treningstid. Hva med å heve kontrakten, på grunn av manglende oppfyllelse, og spørre pent om ikke det tidligere selskapet igjen kan overta jobben?

marita.synnestvedt@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.