The Silkworm av Robert Galbraith

Cormoran StrikeBok nr to svikter ikke, men befester inntrykket av at forfatteren vet hvordan man skal gripe sitt publikum og beholde interessen til siste side.

Dette er bok 2 i serien om privatetterforskeren Cormoran Strike. Jeg sier nummer to, fordi bak psevdonymet Robert Galbraith finner vi den kjente engelske forfatterinnen J K Rowlings – hun som har skrevet bøkene om Harry Potter – og hun har som regel mer på hjertet enn det som kan (bør) sammenfattes mellom to permer. For alle dem som tar avstand fra Harry Potter og hans fantasy universe – Cormoran Strike og hans assistent Robin befinner seg godt plantet i virkelighetens verden. Derfor også psevdonymet.

Man kan si hva man vil om J K Rowlings, men skrive kan hun. Og det drivende. Etter å ha lest den første boken om Cormoran Strike – Cucko’s Calling – visste jeg at jeg ville vite mer. Ikke bare på det «profesjonelle» plan – hvilke oppdrag som måtte tilflyte privatdetektiven – men også på det private. Hermed er det duket for en serie av underholdende og avslappende lektyre. Bok nr to svikter ikke, men befester inntrykket av at forfatteren vet hvordan man skal gripe sitt publikum og beholde interessen til siste side. Anbefalt som underholdningslektyre. Året rundt. Personlig ser jeg frem til bok nr 3.

marita.synnestvedt@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.