Løksuppe best på boks

Jeg elsker løksuppe, særlig på iskalde eller regnfulle dager, når man må ta alle midler i bruk for å holde på varmen. Jeg serverer ostesmørbrød – ristet brød med sennep, deretter grillet med ekstra lagret cheddarost – ved siden av. Jeg misliker uidentifiserte objekter som flyter nede i min suppetallerken.Jeg har prøvd flere oppskrifter, til og med Hellstrøms. Men uansett hva jeg gjør og hva jeg tilsetter suppen, ser den mest ut som oppvaskvann, med en tilsvarende emmen sak.

Under siste kuldeperiode krøp jeg derfor til Jacobs på Holtet, for å se hva slags løksuppe han kunne varte opp med. Jeg fant to typer løksuppe, begge på boks. Prisen var den samme, men jeg valgte umiddelbart bort den ene, det fordi saltinnholdet var dobbelt så høyt i den som i Heinz’ Classic French Onion soup. Jeg vil helst selv bestemme hvor mye salt jeg skal dytte i meg.

Det var med stor spenning jeg varmet opp innholdet i boksen. Ville suppen holde mål? Det gjorde den, til fulle, i hvert fall i følge min gane. I varedeklarasjonen står det at den også er velegnet for vegetarianere. Dropper man ostesmørbrød, blir det også et relativt kalorifattig måltid.

Hjemmelaget er med andre ord ikke alltid best. Noen ganger skal man overlate til profesjonelle å gjøre hva de kan gjøre bedre enn en selv.

marita.synnestvedt@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.