Walpurgisnacht

Natt til 1. mai kalles Walpurgisnacht (Valborgsnatten). Tradisjonelt er dette natten da hekser og trollmenn finner frem sopelimene sine, for å dra til Bloksberg for å ha seg med Satan og hverandre. I hvert fall ifølge kirkelig og tradisjonell overtro.

Walpurgisnacht er også datoen da Church of Satan (churchofsatan.com) ble grunnlagt. Det skjedde i 1966, i San Francisco, California. Grunnleggeren het Anton Szandor LaVey, som senere fikk tilnavnet The Black Pope. Mens datidens hippier vendte seg mot østens filosofi og wicca søkte LaVey og hans likesinnede seg til Satan og “det gode liv”, basert på individualisme og seksuell frihet.

Til tross for sitt odiøse navn, er Church of Satan en ateistisk organisasjon, som setter sin lit til kunnskap og ikke overtro.  Den minner meg på mange måter om det tidligere Hedningesamfunnet, nå Ateistene (ateistene.no), som også syntes å ha Piet Heins kjente gruk som motto: “Den som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig”.

Selv hadde jeg håpet på Walpurgisnacht som utgivelsesdato for  “Freak! Satan er veien til Sannheten og Livet”. Men det tar sin tid, fra et manuskript er levert inn til et forlag og det foreligger en ferdig bok, klar til å bli kjøpt inn av alle landets bokhandlere. Freak! er mitt  høyst personlige bidrag til religionsdebatten. Jeg vil blant annet vise alle dem som hamrer løs på islam at kristendommen er like ille. De som står på sine såkalte kristne grunnverdier har i så måte utallige dører å feie for, før de bør kritisere andres tro og verdier. Jeg vil også vise at satanisme er en ideologi som er tilpasset et moderne samfunn, basert på vitenskap. Faktisk lever folk flest i Norge som om de skulle være satanister; de vet det bare ikke selv!

Jeg ser for meg 6.juni som neste potensielle utgivelsesdato. Den sjette i sjette er også en dato, ladet med mystikk, okkultisme og overtro. Det er en dato som stikker seg ut, slik jeg vil tro at min bok også vil gjøre. Uten å vite det for sikkert, vil jeg tro at jeg er den første – eller en av de første – norske satanister, som kommer ut av skapet og tar steget ut i all offentlighet. Jeg gleder meg!

marita.synnestvedt@gmail.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.