Husk Earth Hour lørdag 23. mars: Kl 20.30 – 21.30

earth hourI den grad kronprinsparet benytter seg av stemmeretten, skal jeg vedde på at de stemmer på Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Aldri hørt om Eart Hour? Earth Hour er verdens største klimakampanje, iverksatt av World Wide Fund (WWF), en av verdens største uavhengige miljøorganisasjoner. All verden oppfordres å slukke lyset i én time. Ikke fordi man nødvendigvis sparer så mye energi på dette, men for at vi i kollektiv flokk skal bli minnet om at handlingene våre påvirker miljøet; hvorvidt påvirkningen får en positiv eller negativ effekt er det opp til hver og en av oss å bestemme.

I Norge går kongefamilien i bresjen og slukker alle lysene på slottet i én time lørdag kveld mellom klokken 20.30 og 21.30. Kronprinsparet virker for øvrig genuint opptatt av miljøet og en mer rettferdig fordeling av verdens ressurser. I så måte utgjør de en del av den grønne bølgen som feier over den vestlige verden. I den grad kronprinsparet benytter seg av stemmeretten, skal jeg vedde på at de stemmer på Miljøpartiet De Grønne (MDG), som har etablert seg i de fleste norske kommunestyrer og nå ruster seg for å entre Stortinget ved høstens valg.

Å skulle slukke lyset i én time en lørdags kveld på begynnelsen av påskeferien burde uansett ikke by på store problemer; ikke hvis man er norsk fjellentusiast med kvikklunsj og appelsiner i ryggsekken. På dette tidspunktet er det likevel peiskos og stearinlys som gjelder, God påske!

marita.synnestvedt@gmail.com

One comment

  1. Her gjorde Earth Hour et større inntrykk enn vi hadde planlagt; strømmen gikk ca kl 19.00 og borte ble den. Heldigvis hadde vi ikke lagt opp til noen strømkrevende aktiviteter, men vi trenger vel noen og enhver en og annen påminnelse om hvor sårbare mange av oss egentlig er.

    Det er ikke bare å spise kake, når det ikke finnes mer brød. Det verste scenariet ser vi etter min mening på National GGeographic: Doomsday Preppers.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.