Vi vil ha MDG – Miljøpartiet De Grønne med i partilederdebatten!

mdgI motsetning til den trauste og lett gjenkjennelige politikk som føres av norske etablerte politikere, hva enten de bekjenner seg til høyre- eller venstreblokken, fremstår MDG – De Grønne som et nytt friskt pust i norsk politikk.

For noe tid tilbake ble det opprettet en Facebookgruppe med krav om å få MDG – Miljøpartiet De Grønne med på meningsmålingene. Sannelig fikk ikke gruppen også gjennomslag. I flere måneder har MDG – Miljøpartiet De Grønne vært representert på Aftenpostens meningsmålinger. Og sikkert andre steder også, etterhvrt som stadig flere har sagt at de har stemt eller vil (vurdere å) stemme på De Grønne.

Det stopper imidlertid ikke med dette. I motsetning til hva andre politikere synes å ha trodd – samt de som sysler med valgforskning og slikt – har MDG Miljøpartiet De Grønne vært gjenstand for langt større interesse enn på forhånd antatt. Meningsmålingene har også for en stor del gått De Grønnes vei. Fortsetter det slik vil MDG – Miljøpartiet De Grønne være representert på Stortinget fra og med valgåret 2013.

Det er bare det at Rasmus Hansson, MDG – De Grønnes førstekandidat til Stortinget, ikke får være med i partilederdebatten. I motsetning til den trauste og lett gjenkjennelige politikk som føres av norske etablerte politikere, hva enten de bekjenner seg til høyre- eller venstreblokken, fremstår MDG – De Grønne som et nytt friskt pust i norsk politikk. Endelig har også Norge fått et mer rendyrket miljøparti – men så skal ikke dettte partiet, som også har vakt stor allmenn interesse gjennom hele sommeren, få anledning til å være med i debatten der de ulike partiene får gi til kjenne hva de «egentlig» står for? Ikke bare er det udemokratisk, men det bidrar også til å undertrykke hva «folk flest» er opptatt av og hvilken vei den reelle velgervinden flyr. Dessuten blir det en langt kjedeligere og mer forutsigbar debatt, som nesten ikke kan kalles diskusjon, fordi forskjellene er så små. Selv Frp har lært både å føre seg og oppføre seg – og således blitt spiselig for Høyre & Co.

Derfor vil jeg – og ganske sikkert mange med meg – be NRK og TV2 om å rydde plass til MDG – Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat, Rasmus Hansson, slik at partidebatten får et mest mulig demokratisk perspektiv. I så måte ber jeg om at også Rødts førstekandidat, Bjørnar Moxnes må få bli med. Vi er alle tjent med stemmer som våger å utfordre de etablerte. Godt valg!

marita.synnestvedt@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.