Hvem mobber mest på nett?

regjeringen solbergSom «utdannet» blogger og nettdebattant på VGBlogg vil jeg påstå at det er journalister som har skylden.

Nettdebattanter (og bloggere) blir ofte beskyldt for mobbing og skittkasting på nettet. Spørsmålet er: Hvor tar vi det fra? Som «utdannet» blogger og nettdebattant på VGBlogg vil jeg påstå at det er journalister som har skylden. Vi aper etter såkalt oppsøkende og dyptgravende journalister som i virkeligheten bare er ute etter å spa opp mest mulig dritt. Det er bare å lese en hvilken som helst løssalgsavis eller et sladreblad for å skjønne hva jeg mener. Motstandere – forretningsmessige og politiske – skal man heller ikke kimse av. De lekker som tesiler i den hensikt å sverte og ødelegge. Og journalister sluker agnet mer enn gjerne og kjemper om å få «nyhetene» fortest mulig ut på nett. Egentlig burde de skamme seg – eller fundere en smule på hvilket samfunn de er med på å skape.

Det er ikke uten grunn at statsministeren (Erna) har brukt profesjonell hjelp for å vurdere hvorvidt en potensiell statsrådskandidat vil kunne takle det medietrykket som (nødvendigvis) følger med utnevnelsen. Jeg husker med gru på hva regjeringen Jagland måtte gjennomgå. Enkelte av hans statsråder måtte gå omtrent på dagen – fordi de regelrett ble mobbet ut av jobben. Det var ikke nettdebattanter som stod bak. Det var journalister som ukritisk lot seg bruke i skittentøyvaskens tjeneste. Hvem vet hvilke senskader «ofrene» pådro seg?

I disse dager undrer noen og enhver på hvorfor ikke Frp’s nestleder, Per Sandberg, ikke har fått noen statsrådspost. Jeg kjenner ikke årsaken, men vil tippe på at han ikke bestod «testen» de personlige intervjurundene innebar. Med sin omstridte bakgrunn ville han sannsynligvis ha blitt møtt med et medietrykk som de færreste ville kunne ha stått i mot, uansett antall skjeletter som måtte befinne seg i skapet. Da er det bedre å trekke seg unna – før man blir nedpelset med varige senskader. Noen og enhver burde kanskje tenke: Er det virkelig et slikt samfunn vi vil ha?

marita.synnestvedt@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.