Nextgentels gjenbruksfilosofi

Jeg har nylig avsluttet mitt kundeforhold til Nextgentel. I den forbindelse ble jeg bedt om å returnere ruteren, på egen bekostning hva angår emballasje og porto. Get sendte i hvert fall en returlapp – før de sa at jeg likevel ikke behøvde å returnere boksen. Den skulle likevel fases ut.

Nextgentel har en noe annen filosofi hva angår 25 år gammelt utstyr som ikke er modent for annet enn skraphaugen. Gjenbruk, ble det påstått. Det tviler jeg imidlertid sterkt på. ADSL tilhører hverken dagens eller morgendagens teknologi. Dessuten har ruteren haltet i flere år. Nettverket har bare såvidt blitt opplevd som trådløs. Derfor også overgang til Viken Fiber og Altibox.

Selv om Nextgentel – eller et annet firma Nextgentel har kontakt med – kan nyttiggjøre seg en eller flere komponenter i den pensjonerte ruteren, går det med adskillige ressurser før ruteren er klar for et eventuelt gjenbruk. Den skal kjøres til Posten. Posten skal behandle den i sitt nettverk, hvilket innebærer enda mer kjøring og utslipp av stoffer vi gjerne skulle vært foruten. Dessuten betviler jeg at Nextgentel spaserer eller sykler til Posten for å hente ruteren. De kjører nok bil de også. Eller får Posten til å bringe ruteren til seg. Når jeg til overmåte bor i Oslo og Nextgentels returkontor befinner seg i Bergen, aner jeg også en flyreise mellom punkt A til B.

Gjenbruk, du liksom. Liksommiljøvennlig attityde uten å skjønne et dugg om hva som i praksis vil være det absolutt lureste, sett fra absolutt alle synsvinkler: Jeg går tur med hunden og går forbi et returpunkt for deviser slik som rutere og slipper ruteren ned i beholderen. 100 pst miljøvennlig. En vin-vinn-situasjon for alle, rent bortsett fra Posten, som mister et oppdrag. Uten å ha belegg for følgende, tipper jeg at det er ren skjær vrangvilje fra Nextgentels side at jeg skal tvinges til å returnere ruteren. Jeg har avsluttet et kundeforhold – de gjør seg vanskelige. Siste stikk går likevel til meg: Om jeg vil anbefale Nextgentel til andre? Absolutt ikke. Styr unna!

marita.synnestvedt@gmail.com

3 comments

  1. Nå maser Nextgentel både på mail og sms om å få ruteren i retur. Selv klarer jeg ikke å oppnå kontakt – de har gjort seg 99 pst utilgjengelig, kan hverken nå dem på mail eller sms uten kundenummer og passord, hvilket jeg som ikke-kunde synes å ha lenger. Telefonen tar de heller ikke, blir sittende timesvis i kø.

    Og jeg har ennå ikke mottatt returlappen 😦

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.