Ubehagelig besøk på Lorry

Tirsdag kveld valgte vi – av alle Oslos spisesteder – Lorry, et sted med lange tradisjoner hva angår både mat og kultur. Bordvenninnen valgte stedets spesialhamburger. Jeg, som forsøker å spise mest mulig vegetarisk, valgte brokkolipai.

Da maten kom, var hamburgeren kald og brokkolipaien lunken. Bordvenninnen klagde og ba om å få hamburgeren skikkelig varm. Jeg valgte (uheldigvis?) å la være. Fra nabobordet ble det også klagd på kald mat. Slik kan det gå når TV pøser på med endeløse serier der Ramsey, Hellstrøm og andre superkokker prøver å rydde opp i en heller luguber restaurantverden.

Dessverre er jeg svak for pommes frites dyppet i mengder av ketshup. Og bordvenninnen lot meg forsyne meg av pommes frites’en som fulgte med hennes hamburger. Jeg spiste ikke mange, fordi jeg reagerte på oljen. Den smakte harskt, som om de brukte den samme dårlige oljen om igjen og om igjen. Kanskje var det pommes frites’en – eller var det den lunkne brokkolipaien – som gjorde at jeg tilbragte natten og dagen etter med kniver i magen, som om jeg var blitt utsatt for matforgiftning.

Dagen etter at vi var på Lorry kunne man lese både i Dagbladet og VG at stedet var blitt øyeblikkelig stengt av Mattilsynet. Årsak: Uhygieniske og helsefarlige forhold. To dager etter å ha spist maten deres er jeg fremdeles ikke 100 pst restituert. Kanskje burde jeg klage og be om å få pengene tilbake. Eller også en erstatning for tort og svie? Eller også burde jeg heller være glad til for at det ikke gikk verre. Ett er i hvert fall sikkert: Styr langt unna Lorry!

marita.synnestvedt@gmail.com

2 comments

    • Det er synd at Lorry presterer så dårlig på hygienisk mattillagning, fordi lokalene er så fine; spekket med kultur og tradisjoner. Mye sjel. Jeg vet ikke om du har vært der, men jeg ønsker å ha dem på ja-listen. Håper denne skrapen gjør at de skjerper seg. Men jeg tror ikke jeg skal spise noe der, i hvert fall ikke før om veldig lenge til.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.