Designerfuglekasser dødsfeller for småfugl!

For noen år tilbake kjøpte jeg en såkalt designerfuglekasse. Rålekker å se på, rådyr i innkjøp, men dessverre ikke egnet til utvortes (utendørs) bruk. Det fikk jeg smertelig erfare, da jeg en dag fant rester av en dyretragedie i bunnen av kassen.

Hakkespetten hadde gjort kort prosess. Det vil den kunne gjøre, dersom materialet fuglekassen er laget av er for svakt. Og det er materialet i de aller fleste fuglekassene vi finner til salgs i blomster- og interiørbutikker. Men hvem kan vite slikt på forhånd? I hvert fall ikke jeg. Så mye kunnskap om fugl besitter jeg dog ikke.

Nå har tragedien skjedd på nytt. Hakkespetten har hugget seg vei i nok en fuglekasse som bare egner seg som pynt til innendørs bruk. Det er bare noen rester av fjær igjen. Og herr og fru Pip som har jobbet så iherdig de siste ukene for å skaffe mat til de sultne små. Det er til å grine av.

Men hva vil jeg så med dette? Jo, advare mot å henge opp fuglekasser som ikke er laget av solid plank eller annet materiale som det er umulig å hugge seg vei gjennom. Enn videre; pyntefuglekasser bør utstyres med en advarsel om at det er nettopp det de er – kun til pynt og uegnet for utendørs bruk.

Min egen designerfuglekasse er nå demontert og klar for søppelhaugen. I stedet har jeg satt opp en hjemmesnekret fuglekasse. Ikke like pen å se på, men forhåpentligvis et mye bedre herberge for hekkende småfugler.

marita.synnestvedt@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.