Kafé Utsikten søker sponsor!

Omsider har noen tatt grep – lokalt, sentralt eller begge deler – og gjort noe positivt for å stanse forfallet til den tidligere så idylliske og populære Kafé Utsikten. Taggingen er fjernet og vegger og vinduer malt i rødt og hvitt. Men så er det også stopp. Det er ikke funnet penger til en mer omfattende oppusning.

IMG_3824

Taket lekker. Og skal stedet gjenopptas som serveringssted, må det oppgraderes slik at det tilfredsstiller Mattilsynets hygienekrav. Umulig kan det ikke være, siden man har fått det til på Gressholmen. Ifølge Nordstrand blad er det snakk om å få inn en mobil matvogn. Ideen er god som en midlertidig løsning, inntil kafeen igjen kan brukes til sitt opprinnelige formål. Og i hvert fall bedre enn ingenting.

Kafé Utsikten ble i sin tid bygget samtidig med den første Ekebergrestauranten. Stedet var et yndet turmål for de ikke fullt så bemidlede, de som ikke hadde råd til å gå på restaurant. Etter hvert kom det også busslast på busslast med turister, for å beundre Oslos beste utsikt og spise en tradisjonell norsk vaffel med geitost eller bringebærsyltetøy og seterrømme. Da kafédriften opphørte, forsvant også turistene. Inn kom taggere og rumenske tiggere, som bruker det omkringliggende området som privat søppeldynge og toalett – til stor fortvilelse for joggere og turgåere som lar seg sjenere av forfallet.

Etter mitt syn er det nitrist at et så flott sted som Kafé Utsikten stort sett bare blir overlatt til sin egen mistrøstige skjebne. Den eneste måten vi kan holde taggere og tiggere unna på er ved å bruke stedet aktivt, både på dag- og kveldstid. Det har vært gjort tidligere, men betinger i grunnen et serveringssted. Derfor søker jeg herved etter en (rik) sponsor, en som ønsker å ta opp «konkurransen» med Christian Ringnes om å trå til der Oslo kommune vegrer seg. Vedkommende må gjerne få lov til å la sette opp en statue av seg selv. I bronse.

marita.synnestvedt@gmail.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.