Søppelfirmaet Veireno

Etter en lett granskning har jeg fått brakt på det rene at eieren av Veireno, firmaet som har overtatt søppeltømmingen i Oslo, heter Johnny Berger. Han er – eller har i hvert fall til inntil nylig – hatt bolig i Solveien på Nordstrand, samme bydel som meg. Huset hans har ligget en stund til salgs for 37 millioner. Når E24 melder at han solgte hytta si på Hafjell for 21 millioner, synes i hvert fall jeg at situasjonen begynner å bli mistenkelig. Det fordi Dagens Næringsliv tidligere har omtalt ham som konkursrytter. Kan det tenkes at han rent faktisk er på vei ut av både bransjen og landet?

Jeg er i hvert fall glad for at Oslos byråd har bedt Deloitte om å granske kontrakten, som faktisk det forrige (og borgerlige) byrådet har inngått med Veireno. Det er i så måte lett ironisk at det er blitt MDGs oppgave å rydde opp i all søpla Høyre og Frp har forårsaket. Det viktigste for meg personlig er imidlertid ikke hvem som har gjort hva og ikke, men at det fortest mulig blir tatt initiativ til å bryte kontrakten med Veireno. De har hatt god nok tid på seg til «å komme i orden».

Hos meg roter Veireno fortsatt rundt, tilsynelatende uten mål og mening og til alle døgnets ukedager, til og med lørdag kveld. Hittil har jeg bare klaget når søpla har begynt å flyte over, dvs etter 14 dager eller mer. Avtalen tilsier imidlertid ukentlig tømming, også hvilken ukedag. I forbindelse med kartleggingen av Veireno, vil jeg derfor oppfordre alle til å klage til Renovasjonsetaten, dersom søpla ikke blir tømt når den skal – uansett om det er fullt eller ikke. Det for å kunne dokumentere at Veireno (eventuelt) ikke makter oppgaven de har påtatt seg. Renovasjonsetaten kan nås på tlf 23 48 36 50 eller postmottak@ren.oslo.kommune.no. Det er ingen grunn til å vente til firmaet blir slått konkurs.

marita.synnestvedt@gmail.com

2 comments

  1. Bortsett fra at det var MDG og det nye byrådet som har skylden for kaoset. Selv om kontrakten ble inngått av andre har det sittende byrådet ene og alene ansvaret for å sørge for at kontraktbetingelsene blir overholdt, noe de absolutt ikke har gjort.

    Like

  2. Kanskje litt for lett granskning? Daglig leder og hovedaksjonær i tidligere Veireno AS er Johnny Enger. Hvem er denne Johnny Berger som du omtaler i ditt innlegg?

    Johnny Enger er aksjonær i flere virksomheter som har generert gode overskudd de siste årene. At Johnny Enger har et stort hus og en fin hytte er nok ikke et resultat av Veireno sin avtale med Oslo kommune.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.