Gjelder ikke helligdagsfreden for Oslo havnevesen?

Da containerhavnen forsvant fra Ormsund, fikk vi et transportabelt asfaltverk i stedet. Et såkalt miljøasfaltverk, fordi levering av grus og utskiping av asfalt skulle gå sjøveien. Likevel kjører det store trailere ut og inn av området, lastet med gudene vet hva.

Hva verre er; havnearbeiderne losser og laster transportskipene til alle døgnets tider. Lørdag kveld var de i full sving klokken 23.00. Da klokken viste 01.30 natt til søndag holdt de fortsatt på. Lyden av grabben som skraper og dunker borti metall gir en gjenklang som ikke bare går gjennom marg og bein, men den gjaller også ut over hele nabolaget. Sammen med lyden av grus som helles ned i lasterommet bråker det slik at det blir umulig å sove. Hvor miljøvennlig er det?

Og hva med helligdagsfreden? Gjelder ikke den for Oslo Havn? Det har vært skrevet en del om politi som har vært ute etter folk som utfører hagearbeid med motoriserte hageredskaper på søndager. Hva med å ta havnevesenet i samme slengen? Det er ingenting som tilsier – bortsette fra overtidsbetalingen havnearbeiderne får – at grusen må lastes natt til søndag. Jeg mener at Oslo Havn skal pålegges å utføre denne type arbeid innenfor «kontortid», mandag til fredag. Det for å minimere ulempene (skadene) asfaltverket påfører lokalbefolkningen.

marita.synnestvedt@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.