Freak!

I går hadde jeg mitt første møte med Kolofon forlag. Selv om jeg har etablert mitt eget forlag – Hellfire forlag – trenger jeg likevel hjelp til mesteparten av det praktiske. Det enkleste er selvfølgelig å overlate det til noen som har gjort det før – og dermed bør vite hva de gjør.

Det er også bra for skriveprosessen å fokusere på det ferdige produkt, tidsramme inkludert. Jeg hadde selv satt utgivelsesdatoen til den 6. juni 2017, vel vitende om at den kunne ryke. Nå har jeg fått en kontaktperson som har gitt meg noen oppbyggelige tips om hvordan jeg kan disiplinere meg selv til å få boken ferdig. Jeg har gått “gravid” med den lenge nok – og vil derfor ikke vente helt til den 6. juni 2019, bare for å få nettopp denne dagen  som utgivelsesdato. Å haste i vei bare for å få lagt boken under samtlige juletrær er tilsvarende uaktuelt. Jeg vil kunne si meg fornøyd med det jeg har skrevet.

Tittelen på boken er Freak! Med undertittel: Satan er Veien til Sannheten og Livet. I så måte finner jeg det fornøyelig å ha valgt samme forlag som Hege Storhaug, da hun utga sin bok om islam som den 11. landeplage. Selv er jeg ennå ikke ferdig med den tiende landeplagen; kristendommen. Jeg leste foredraget med samme tittel, som Arnulf Øverland holdt i 1933, som tenåring. Jeg fant det både vittig og lærerikt, og det har i grunnen fulgt meg gjennom livet i form av en humoristisk tilnærming til religion. Foredraget medførte imidlertid at Arnulf Øverland ble anmeldt for blasfemi av en viss biskop Hallesby. Han ble frikjent av lagmannsretten.

Marita Kotai Synnestvedt

One comment

  1. Foredraget “Kristendommen den tiende landeplage” leste jeg i en bok, utgitt på 1960-tallet, med tittelen “En kjetters bekjennelser”. Her hadde Øverland samlet både foredrag, rettsprosess og noen reaksjoner på denne. Jeg leste boken her for leden. Den er fortsatt fornøyelig lesning, men viser også hvor langt Norge av i dag har beveget seg fra kristendommens idealer.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.