Årets mest originale bok?

Omsider er den her, boken mange har ventet på: Freak! Satan er veien til sannheten og livet. Det har kostet, både økonomisk og ikke minst følelsesmessig, å skrive boken. Men den har vært nødvendig for min egen kreative utvikling. Jeg siterer fra skrivet, som følger med eksemplarene som skal sendes til diverse redaksjoner for potensiell anmeldelse:

Satanist er noe man bare er, ikke noe man kan bestemme seg for å bli (“Satanists are born, not made”), er en påstand som i sin tid ble fremsatt av Anton Szandor LaVey, grunnleggeren av Church of Satan. Først i moden alder identifiserte forfatteren seg som satanist. Men var hun virkelig født slik eller er det livserfaringene som har satt sine spor? “Født slik eller blitt slik” danner således utgangspunktet for denne boken. I den forbindelse går forfatteren tilbake til skjellsettende opplevelser i barndom og oppvekst.

Som barn av en ungarsk flyktning, som kom til Norge i 1957, var det ikke lett å vokse opp i et småborgerlig miljø på Nordstrand i Oslo. Følelsen av annerledeshet og utenforskap har derfor fulgt forfatteren gjennom hele livet. Dette er likevel ingen bok om en mistrøstig oppvekst som gikk galt, men et oppgjør med autoriteter: foreldre, samfunn, Gud – alle de som mener seg berettiget ti å sette begrensninger for andres liv. I så måte representerer Satan den evige rebell, han som tør utfordre Guds allmektighet og sette menneskeheten fri for hans terrorvelde.

Marita Kotai Synnestvedt er født i 1958. Hun er utdannet klassisk arkeolog, med religionshistorie, latin og gammelgresk i fagkretsen. Hun har tidligere utgitt “Blogghore! Ett år på VG-blogg”. Hun er også en av de få, om ikke den eneste norske satanist, som tør stå åpent frem med sitt livssyn.  

Boken kan bestilles på nett, bl a hos haugenbok.no og bookis.com Jeg har også lagt den ut på finn.no. Det går også an å gå innom bokhandelen på hjørnet og bestille boken der. Eller ta direkte kontakt med meg.

marita.synnestvedt@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.